Categories
Print

Ευρωπαϊκή κατευθυντήρια γραμμή ηθικής για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση

Link: https://education.ec.europa.eu/news/ethical-guidelines-on-the-use-of-artificial-intelligence-and-data-in-teaching-and-learning-for-educators

Οι οδηγίες προορίζονται για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εκπαιδευτικούς με μικρή ή καθόλου εμπειρία στην ψηφιακή εκπαίδευση. Διευκρινίζουν δημοφιλείς και ευρέως διαδεδομένες παρανοήσεις σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη (AI) που μπορεί να μπερδέψουν τους ανθρώπους και να προκαλέσουν άγχος σχετικά με τη χρήση της, ειδικά στην εκπαίδευση. Αντιμετωπίζονται ηθικοί προβληματισμοί και απαιτήσεις στις οποίες βασίζονται οι κατευθυντήριες γραμμές και παρέχονται πρακτικές συμβουλές σε εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων σχετικά με τον τρόπο ενσωμάτωσης της αποτελεσματικής χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης και των δεδομένων στη σχολική εκπαίδευση. Τέλος, οι κατευθυντήριες γραμμές συζητούν τις αναδυόμενες ικανότητες για την ηθική χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και των δεδομένων μεταξύ των δασκάλων και των εκπαιδευτικών, προτείνοντας τρόπους ευαισθητοποίησης και ενασχόλησης με την κοινότητα.

Table of Contents

This project has been funded with support from the European Commission. This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.